Hopp til hovedinnholdet

Gutt 14, forelsket i gutt, hvordan finne ut om han er interessert tilbake?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg liker en gutt i åttende(Jeg går da i niende). Jeg har veldig mye følelser for han og har veldig lyst til å bli sammen med han! Jeg ser ganske mye på han i friminuttene og sånt. Og av og til ser han på meg også, men ikke alltid. Jeg er også "Ute av skapet", mens han ikke er det. Faktisk så vet jeg ikke om han er homofil en gang. Og jeg føler at det er ganske vanskelig å få kontakt med han fordi jeg vil si det med at jeg liker han til han en gang når han ikke står med vennene sine, men uansett så blir jeg nervøs og tenker på alt som kan gå galt... Så det jeg lurer på er følgende: 1.) Hvordan kan jeg få skjerpet meg og pratet med han? 2.) Hva skal jeg si for å få fram at jeg liker han uten at det har noen negativ konsekvens senere? 3.) Hvordan kan jeg kanskje finne ut om han er homofil/liker meg? Og så har jeg litt lyst å bli sammen med han før sommerferien... Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du er forelsket i(liker) denne gutten. Skjønner godt at du ønsker å få bedre kontakt.

Til spørsmålet 1 og 2: hvordan gutse og prate med han. En mulighet kan være å gi et kompliment til hvordan personen ser ut/ noe personen har på seg i forbipasseringen, om dere går forbi hverandre eller er i nærheten av hverandre. Kan hende du treffer på ham uten vennene rundt. En annen mulighet er å gi kompliment på noe personen har gjort eller oppnådd, om han driver med noe på fritiden som du vet om, eller har gjort noe som du vet om. Det er lettere å si noe om dette hvis du har en felles interesse eller det er kjent for flere hva han har oppnådd.

Da har du snakket med han om noe som ikke trenger å få negative konsekvenser, siden det er vennlige utsagn. Samtidig som de kan oppfattes positivt om han muligens er skeiv.

Til spørsmpl 3: Når du har for eksempel oppnådd kontakt i kortere eller lengre tid med komplimenter, så kan du prøve å ha øyekontakt litt lengre enn vanlig (3sekunder+) og smile. Du kan jo prøve å merke deg hvilken farge han har på øynene. Det oppleves veldig kjapt som flørting/intimt, og da vil du muligens finne ut om han er interessert eller ikke.

Lykke til med alt! Ønsker deg en fin sommer med flørt og morro.

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer

Har du peila ut sommerflørten?

Våren er her og hormonene bobler i blodet. Har du noen planer om litt kjærlighet i sola? Få også noen gode tips på "ung.no's flørteskole".

Gå til vote

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv