Hopp til hovedinnholdet

Jeg mistet nylig en venn i selvmord og jeg blir mobbet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei,jeg mistet akkurat en venn som tok selvmord,og han var som en lillebror for meg :(. jeg er veldig lei meg for det enda og jeg savner han veldig mye,men jeg har selv problemer på skolen,jeg blir mobbet. jeg er som hakkeskylling og jeg er veldig lei av det. jeg får høre alt fra : kutt pulsåra di,du er ikke vært en dritt,pikk unge,gå å heng deg,du er ike vert noe. jeg har en veldig lyst il å kutte mg selv.hva faen skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor vondt du har det etter at du mistet vennen din i selvmord og at du blir mobbet. Jeg forstår at du har det vondt!

Jeg syns det er fint at du kan fortelle til oss hva du opplever for ingen skal måtte ha det slik!

Har du noen du kan snakke med?

Du er i en sorgprosess over vennen din og det kan ta tid før den går over. Det er helt naturlig når man mister noen man er glad i. Noen dager kan være gode og noen mindre gode. Det er helt normalt.

Ved å snakke med noen så vil du føle deg mindre alene. Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med læreren din, rådgiver eller helsesøster om mobbingen du blir utsatt for.

Det at du har lyst til å kutte deg betyr at dette er svært vondt for deg og for å håndtere det som er vondt og vanskelig så er det mange som kutter seg.

Det løser dessverre ingen problemer så jeg vil heller anbefale deg å snakke med noen. Det hjelper å sette ord på hvordan du har det.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing