Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har asperger syndrom og forelsker meg i eldre menn.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, er skeiv på 19 år som lurer på en ting. Helt siden jeg var liten har jeg alltid følt meg annerledes, at jeg ikke trives i sosial kontakt og har helt andre interesser. Jeg var ofte sur og grinene og irritert på mye forskjellig. Jeg tror jeg har asperger syndrom og dermed autistisk. Og en annen ting og, for noen år siden fant jeg ut at jeg var homofil, men jeg forelsket meg ikke i gutter på min alder, men av folk som var godt voksne. Hvordan er dette mulig, ha så uflaks og være dobbel minoritet, men ikke bare det, like eldre og? Er det noe sånt dårlig kombo å ha autisme og homo så liker du eldre? Eller er alt bare ren uflaks og tilfeldigheter? Nå senere har jeg begynt å røyke hasj og drive med stoffer, ikke noen tunge stoffer. Føler det utvider perspektivet og gjør at jeg tenker annerledes og positivt om problemer. Men problemet mitt er ikke bruk av narkotika, men at jeg har disse "handicappene" (så vil ikke høre et ord om at det er dårlig fordi problemene mine ligger ikke der).

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Dersom du vil finne mer ut av om du har asperger syndrom, så kan du oppsøke fastlegen din og be om en henvisning til DPS. Der kan du utredes og få mer forståelse for det du strever med. 

Jeg er ikke kjent med at det finnes en sammenheng mellom asperger syndrom og det å like eldre mennesker. Kanskje det bare er tilfeldigheter for deg, at du flere ganger nå eksempelvis har falt for mennesker som du synes virker modne og trygge for deg?

Det er vanskelig for oss her i ung.no å svare på spørsmålene dine, men det er noe du kan finne ut av sammen med en annen voksen. Du kan eksempelvis oppsøke Helsestasjon for ungdom og be om støttesamtaler der. I flere kommuner er det flere helsesøstre som har videreutdanning i sexologi og som kan hjelpe deg med spørsmålene dine. 

Til slutt vil jeg minne deg på at det å bruke hasj og andre stoffer kan være veldig uheldig for deg og det er heller godt for psyken din. 

Se artikler jeg har lagt ved til deg.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Sex, kjærlighet og Aspergers syndrom

De fleste ønsker seg et bra kjærlighetsliv. Når man har Aspergers syndrom kan det være en del ekstra utfordringer i nære relasjoner med andre mennesker. Da er det fint med noen konkrete råd for å få dette til.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv