Hopp til hovedinnholdet

Jeg er homofil og ønsker meg en annen homofil å snakke med, hvordan?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en litt større,men ikke overvektig gutt på 13. Jeg homofil. I hvert fall 90% sikker. Jeg har kommet ut, men! Det vanskelige er å møte noen. Ingen i klassene under eller over eller i min klasse for den sakens skyld er homo. Jeg har lyst på kjærste, men er utrolig sjenert og usikker på kroppen min. Jeg er venner med de fleste av jentene fordi de er morsomme. Bare noen gutter. Jeg vil bare møte noen som er lik som meg. Usikker og litt sjenert. Skulle ønske det starta noen i min klasse. Eller at det bare starta en annen homse som jeg kunne snakke med om sånt. Bare for å si det jeg er liv redd for noen som helst ball mot meg. Vil ha noen som er litt jentete, men ikke jente liksom hvis dere kjønner. For de i klassen kan si de forstår å er positiv så mye de vil. Vil de aldri forstå hvordan det er. Håper dere kan hjelpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13!

Takk for spørsmål.

Så flott at du har føler deg så trygg på deg selv! Det er ikke så vanlig at en forteller om seg selv i begynnelsen av puberteten. De fleste venter litt med å fortelle om seg selv, enten fordi en ikke har oppdaget det eller fordi en kjenner seg litt utrygg. For deg betyr det at det godt kan hende du har andre homofile gutter i klassen eller på skolen din, men at de ikke kjenner seg klar for å fortelle om seg selv enda. 

Når en er den eneste, er det ikke rart at en kan kjenne seg alene og skulle ønske det var flere en kunne prate med som venn eller som kjæreste. Alle har et behov for å bli forstått og å bli likt som den en er. 

Det som kan være til hjelp for deg, er å sjekke ut om organisasjonen Skeiv ungdom har aktivitet i nærheten av der du bor. Det er en organisasjon som jobber for, med og av andre unge som er som deg. Noen har også nytte av å chatte med andre ungdommer som har det som deg. Ungdomstelefonen og YouChat har tilbud om chat.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer

Hva gjør DU for å bli kjent med andre?

Mange syns det er vanskelig å få venner eller vite hva de skal prate med andre om. Bruk kommentarfeltet under.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv