Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være aseksuell selv om jeg har være forelska en gang?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg er aseksuell men jeg er ikke sikker. For sirka ett og et halvt år siden (etter at jeg begynte med puberteten og jeg begynte å bli litt mer ungdom: få egne meninger, stå for det som jeg synes er rett og galt, etc.) så var det en gutt som jeg (tror jeg) forelsket meg i. Jeg er veldig usikker siden jeg har problemer med å igjenkjenne følelser (har asperger's), så derfor brukte jeg mye internet for å finne ut om jeg er forelsket. Etter hvert så sluttet jeg å ha følelser for ham. Nå, så har jeg ikke lyst på å få kjæreste (har egentlig aldri hat lyst) og jeg føler meg ikke tiltrukket til noe som helst kjønn (jeg vet ikke en gang om at jeg følte meg tiltrukket til gutten). Og jeg ser heller ikke noe mening med debutering og alle de seksuelle tingene (har aldri forståt meg med hvorfor folk føler at de må ha sex). Men: kan jeg være aseksuell selv om at jeg har vær forelsket (kanskje) i en gutt før?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Ja, en kan godt være aseksuell selv om en har vært forelska i en gutt en gang. Personer som er aseksuelle har ingen ønsker om eller interesse av sex med noen, men noen kan ha romantiske følelser og bli forelska. 

Uansett om du er aseksuell eller ikke, er det helt ok å bruke tid på å bli trygg på hvem du er. Det kan være mange grunner til at en ikke blir forelsket eller kåt på noen - alt fra at en er aseksuell til at en har hatt dårlige erfaringer og ikke ønsker å oppleve noe sånt en gang til. Du kan derfor trygt prøve å slappe av og ikke stresse med å kjenne etter eller overtale deg selv til å føle noe. 

Skjer det at du blir forelsket eller interessert i noen, så vil det skje helt av seg selv når du minst venter det. 

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv