Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir stressa av å tenke på den gutten jeg er forelsket i

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har møtt en gutt og vi var på date sammen. Han betyr mye for meg og jeg tenker mye på han. Jeg hadde mitt første kyss i går med han og det betyrhe. Det er nettop det som er problemet, at jeg tenker så mye på han. Jeg blir stresset når han ikke svarer, eller ikke sender meg en melding. Jeg klarer ikke å stresse ned eller ikke å ikke tenke på hann. Så jeg lurer på hvordan jeg kan stresse ned og tenke mindre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Det er fantastisk å være forelsket! Men jammen kan det skape en del frustrasjon og kaos i hodet også. 

Slik jeg forstår det du skriver så er den gutten du liker godt også homofil. Slik at det er ikke noe som står i veien for at dere kan bli et par. 

Jeg forstår godt at du tenker mye på denne gutten. Du liker han veldig godt og han betyr mye for deg. Nå har dere også kysset og da blir gjerne følelsen av å være forelsket mer intens. 

Når man er forelsket blir tankene om den andre ofte altoppslukende. Det er akkurat som at ingenting annet i verden betyr noe enn å være sammen med den personen. Det å ikke få svar på meldinger eller ikke høre noe fra den man er forelsket i blir så frustrerende at verden nesten stopper opp. 

Det kan jo hende at han er opptatt når du sender melding. Det kan også være at han er en gutt som ikke er så flink til å svare på meldinger eller ta kontakt. Kanskje er han typen som glemmer å svare når det kommer melding.....

Det eneste som kan hjepe mot det å tenke på noen er å engasjere seg selv i noe annet. Det å være i aktivitet og gjøre ting får fokuset over på noe annet enn han. Lag deg planer og vær sammen med vennene dine! 

Du kan også ta kontakt med for eksempel youchat eller ungdomstelefonen. Her får du snakke med noen som helt sikkert har vært i samme situasjon som deg og som kan gi deg gode råd. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv