Hopp til hovedinnholdet

Gutten jeg liker vil bare hooke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Det er en gutt jeg liker veldig og jeg vet han liker meg og men han ønsker ikke et forhold. Han ønsker bare å «Hooke». Jeg vet ikke helt om jeg er komfortabel med dette. Jeg vil jo ikke såre han, men jeg er ikke helt komfortabel med å kline osv med noen jeg ikke er sammen med. Kan ikke bare ignorere han heller men er redd for å si at jeg ikke ønsker et hook. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, så håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Dette er ganske typisk blant unge, så du er nok ikke den eneste som befinner deg i en slik situasjon. Når man er ung er det mange som ikke ønsker å binde seg til en person, men heller være litt "vill" og oppleve mye med mange forskjellige personer. 

Om du føler deg ukomfortabel med å hooke med noen du ikke har et forhold med, er det viktig at du holder deg innenfor dine egne grenser. Ikke gjør noe du ikke vil selv, og husk at det er aldri greit å presse noen til å for eksempel kline, ha sex og lignende. Jeg anbefaler deg derfor å ta deg en prat med han, til tross for at du synes det er litt skummelt. Forklar situasjonen og hvordan du opplever det, slik at han blir klar over hva du føler. 

Om du ikke ønsker å snakke med han kan du jo fortsette å være hyggelig mot han, men trekke litt unna om  han ønsker å hooke eller være intim. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Jente og gutt smiler til kamera (colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex