Hopp til hovedinnholdet

Flørting, hvordan gjør jeg det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg liker en gutt veldi godt, vi har gått i klasse i lag i sju år, men nå er vi parallellklasser. Vi har aldri snakket ilag så mye før, men jeg har fått vist at han har likt meg før. Jeg vet ikke va jeg skal gjøre for å «holde på» jeg er veldi sjenert... blikk vet jeg er viktig, men er de noe annet. Hva skal vi finne på? De er snart juleball, så jeg vil vi skal bli sammen til da, sånn vi kan kysse me den rolige dansen. Så lurte jeg på hvordan man får vekk hår der nede? Føler de ikke går helt vekk når jeg shaver

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Hvis du skal bli bedre kjent med han må du nesten ta det første skrittet. Du må få han til å legge merke til deg på en eller annen måte. Foreksempel ved at du starter å si hei, smile til han eller ha blikkontakt med han så mye som mulig. Hva har du å tape på det? Du har faktisk alt å vinne. Du vet at han har vært interessert tidligere. Det er bare å hoppe ut i det.

Hvis du derimot ikke tør å ta kontakt vil det mest sannsynlig bli slik det er nå. Kanskje han også er redd for å ta kontakt med deg?

Det er mange ulike måter å flørte på, og det viktigste er at du finner en måte som føles naturlig for deg. Det er vanlig å være nervøs og usikker når man er i nærheten av den man liker godt, men prøv å ikke la det stoppe deg fra å ta kontakt. Hvis det er vanskelig å ta kontakt med han i levende livet kan du begynne å ta kontakt med han på facebook, instagram eller snapchat foreksempel. Skriv gjerne noen hyggelige ord til han.

Generelt kan det være en god start at du på en eller annen måte viser at du liker vedkommende. Når du treffer personen kan du forsøke å smile, møte blikket og holde det.

Gi positiv oppmerksomhet som ros og komplimenter, og vær nysgjerrig på hva personen gjør og sier. Snakk med han som en venn, og vis at du trives når dere er sammen. Vær den beste versjon av deg selv.

 

Her er en liten liste over ting som du kan gjøre for å vise at du liker noen:

• Smil og vær hyggelig

• Si noe fint til den du liker

• Ikke treng deg på, men vær tålmodig

• Vær interessert i det personen gjør og sier

• Vær deg selv

Etter hvert kan du spørre om dere skal finne på noe sammen.

 

Når dere blir kjent vil dere finne på det samme som du gjør med resten av dine venner. Gjør det dere begge liker, men det vet du ennå ikke før du har blitt bedre kjent med han.

Når man barberer seg vil det alltid være litt stubber igjen. Man får aldri bort alt håret. Da må du heller vokse deg. 

Legger ved artikler om både flørting og hårfjerningsmetoder.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking