Hopp til hovedinnholdet

Dårlig selvtillit

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er innlagt for mentale lidelser. Har slitt, selvskadet og vært suicidal hele livet. Har blitt mobbet og brukt. Er utrolig sliten. Jeg skal snakke om en gutt. Han er 99er, går i klassen min, i gruppe. Vi kom i kontakt over text. Spurte om hjelp til noe, han sa ja. På grunn av kontrollen over meg, er det best å være hos han. Beklaget for måten jeg er på, fordi ustabiliteten min lekker ut. Han spurte om jeg var jomfru, jeg sa ja. "Det er mye du trenger av meg skjønner jeg." Sa han. Han sendte også litt emojis som tilsier at han er keen, når jeg nevnte at jeg skiftet, fordi det var kaldt. Fikk i dag text av vennen hans, som sier han har crush på meg. Jeg forventet ikke det, siden det siste døgnet har han ikke svart meg. Han virker som en snill fyr, som aksepterer meg, og tilbø å snakke om det vonde, om jeg trengte. Han er pervers, men sånn er det. Gutter har tidligere sagt de liker meg, bare for å understreke hvor stygg jeg er. Er enig med de. Hater meg selv. Kan det være han snakker sant

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Det er leit å lese at du forteller om hvordan du har og har hatt det. Du forteller at du nå er innlagt fordi du er psykisk syk, og at du har selvskadet deg, vært suicidal, blitt mobbet og brukt av andre. Det er veldig trist at du har hatt det sånn, og jeg synes ikke det er rart at du er sliten nå.

Du har møtt en gutt på nettet som du har vurdert om du skal treffe hjemme hos han. Det har blitt litt prat om sex, og kameraten hans har tekstet deg om at denne gutten virkelig liker deg. Du skriver at han er pervers, og jeg tenker at hvis du ikke liker at han er det, så er han ikke noe for deg.

Hvis han ikke svarer deg eller tar kontakt med deg, tenker jeg jo at han ikke er å interessert. Da hadde du hørt mer fra ham. Jeg synes du skal se dette litt an, og forsikre deg om at interessen er ekte, før du treffer ham. Og jeg synes også du skal vente så lenge som mulig meg å ha sex, fordi du tidligere har erfart at du har blitt mobbet og brukt (selv om du skriver at du er jomfru, kan du likevel ha opplevd dette).

Snakk gjerne med noen du stoler på om hvordan du har det. Det kan være noen der du er innlagt, det kan være foreldre, lærere eller helsesøster/helsestasjon for ungdom. Du trenger uansett å ha noen å snakke med.

Håper det går bedre med deg nå og at du får det bra. Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser