Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil vite om jeg kan komme ned i vekt og hvordan blir tynn!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år. Jeg har det ikke lett... jeg føler at jeg er en feit og tykk jente som er den tykkeste på hele skolen jeg går på..! Jeg vil vite om jeg kan komme ned i vekt og hvordan blir tynn! Jeg vet at jeg er fin nok men jeg er bare fin nok for de i den nærmeste familien og sikkert noen til! Jeg vil ikke ha noe mer mobbing av at jeg er stygg og feit!! Hvordan kommer jeg ned i vekt og blir tynnere, slutte å spise godteri i uka (en hel uke fra mandag til søndag) og spise usunne ting????dette haster! Hvordan blir jeg tynn???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du forstår at du er fin nok! Det er et stort press på kropp og utseende, og det å vite med seg selv at man er fin, er en god ting. 
Jeg forstår at du strever med vekten din. Kan du snakke med de hjemme om dette? Kanskje kan dere gjøre en vurdering av kostholdet dere har? Dere kan også gjøre avtale om at godteri kun er en dag i uken, for eksempel på lørdager? 
Det er ikke lov å mobbe! Det er viktig at de som mobber stoppes. Det er rektors ansvar å stoppe mobbingen. Dine foreldre/foresatte kan snakke med rektor om dette. 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da blir det lettere å forklare. 
Mens du venter på hjelp kan du lese de vedlagte artiklene. 
Vær glad i deg selv og den fine jenta du er!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold