Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sosial angst, ensomhet og depresjon.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 10 klasse og sliter med sosial angst, ensomhet og litt depresjon. Helt siden skolestart, har jeg blitt sliten, litte motivert, dårlig konsentrasjon og har dårlig selvtillit osv. Alle har det kjekt når jeg ikke er tilstede når noe bra skjer, så er jeg bare trist. Jeg går rund med selvmordstanker og hvordan og når det skal skje, dette gjør mg sliten. Jeg vett ikke om jeg vil leve mer, alt vllie bare blitt bedre hvis det bare skjedde. Det er ingen som legger merke til meg jeg er ingenting. Jeg føler meg død innvendig, alt er bare håpløst. Har ikke sagt det til noen enda

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt inni deg og at du bærer på mye smerte helt alene! Det er ikke rart at du blir lei av å ha det slik.

Det du beskriver går det heldigvis an å gjøre noe med! Selvmordstanker handler ofte om at man vil at det som gjør vondt skal forsvinne. Det trenger ikke bety at man faktisk vil dø.

Depresjon og sosial angst er hemmende. Man får liten tro på seg selv og negative tanker som sier at vi ikke er verdt noe og at ingen bryr seg om oss. Dette trenger ikke være sant! Det er ikke alltid tankene dine sier det som er sant!

Det trenger  heller ikke være sånn at andre har det kjekt når du ikke er der! Det er fort å tenke slik når man føler seg litt utenfor og ikke har det bra.

Mitt beste råd til deg å snakke med noen. Det kan være foreldre eller andre voksne du har rundt deg. Helsesøster er også fin og snakke med. Hun har god erfaring og mye kunnskap om ungdom som strever. Du er ikke alene!

Selv om du har det vondt nå så trenger ikke det bety at det alltid skal være slik.

Dersom du trenger noen å snakke med kan du også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart. Du er god som gull!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert