Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med å tro på meg selv og tro at jeg kan klare det.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var litt usikker på om jeg skulle ta dette her eller på psykisk/følelser men jeg bare tok det her, håper det ble riktig:) Jeg sliter veldig med å tro på meg selv og tro at jeg kan klare det. Stortsett alle på skolen mener at jeg ikke er god nok og at jeg ikke klarer det. Nesten ingen av vennene mine stemte på meg som elevrådsleder, absulutt ingen skryter av meg eller forteller meg at jeg er flink i noe. Det er alltid noen som sier noe positivt om andre rett foran meg og ser på meg men sier ingenting, det får meg til å føle meg dårlig. Ei som jeg trodde var en av mine betevenner sa nylig at jeg ikke er smart nok og at mine ideer er dårlige. Det såret meg utrolig mye og fikk meg til å innse at jeg faktisk ikke klarer det. Jeg vet at lærerne også ikke har trua på meg fordi de velger aldri meg til å være leder for noe eller noe sånt. Jeg blir heller aldri valgt om jeg søker på noe på skolen, det er alltid de samme. Min eneste drøm er å bli lege men det vet jeg at jeg ikke klarer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du er usikker på deg selv og at du er redd for at du ikke skal klare å bli lege. Jeg er helt sikker på at du kan bli det!

Vi trenger alle bekreftelser fra andre for å føle oss sett og at vi betyr noe. Noen ganger er det slik at dersom vi tenker litt negativt om oss selv eller ikke tror nok på oss selv så legger vi oftest merke til når andre sier noe til oss vi kan tolke som negativt.

Jeg syns ikke det var fint sagt av venninnen din at du ikke var smart nok og at du har dårlige ideer. Kanskje hun er misunnelig eller det kan være andre årsaker til at noen snakker slik til oss.

Det høres ut som du legge merke til andre får komplimenter men at du aldri får det. Det er ikke sikkert at jeg har noe godt svar på hvorfor det er slik. Ofte så er det fordi at de som er usikker på seg selv for andre kan se ut som de er trygge og sikre på seg selv.

Jeg vet ikke om det er slik for deg. Du har ambisjoner om å være elevrådsleder og det kan være at de som er rundt deg tenker at du har god selvtillit. Selv om vi ikke har det alltid så er det ikke alltid vi viser til andre hvordan vi egentlig har det.

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster slik at du kan få sortert i tanker og følelser rundt din selvtillit. Ofte så er det slik at så lenge vi tror på oss selv så kan vi få til det vi vil!  Heldigvis. Forsøk også å tenk på det du ser på som positivt ved deg selv. Det kan være vanskelig - men vi har alle positive sider.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt og jeg heier på deg!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst