Hopp til hovedinnholdet

Jente 13, usikker på legning, bekymret for fremtid med barn

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13. Jeg er veldig usikker på legningen min for tiden... liker bare gutter akkurat nå, men det er et eller annet som får meg til å lure på om jeg er lesbisk/bifil.. har aldri vært forelsket i en jente, men jeg tenker veldig ofte på hvorfor jeg tenker helt plutselig om jeg er lesbisk.. å jeg vil egt ikke være lesbisk, fordi jeg vil ha barn på naturlig måte, og være gift med det motsatte kjønn.. håper på svar om hva jeg kan gjøre og om jeg høres ut som jeg er lesbisk/bifil.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente(13)
 

Det kan være vanskelig å finne seg selv, det er en lang prossess. Du trenger ikke å stresse med å finne ut om du er lesbisk eller bifil. Du har god tid på deg. Utfra det du skriver her, kan det godt hende at du er lesbisk eller bifil. Du sier at du aldri har vært forelsket i en jente tidligere, men at du tenker mye på det. Det er veldig mange som er i samme situasjon som deg. Ikke vær redd for å prøve deg frem. Håper du finner ut av det!

Det er forståelig at du vil ha barn på naturlig måte og være gift med det motsatte kjønn. Allikevel er det greit å huske at det er mulig å få barn naturlig, selv om du eventuelt skulle ende opp med en jente. Du kan jo for eksempel google Hammerseng og Edin. De er et eksempel på en familie som har fått til dette. Det kan godt hende at det er mulig å skrive til dem og få svar. Samfunnet har utviklet seg positivt på mange måter når det gjelder hva en familie kan være. Homofile og heterofile kan gifte seg på samme måte, kirkelig og borgelig. 

Dersom du har behov for å snakke mer med noen om dette, er det mulig å snakke med familie eller venner. Prøv å tenke om det er noen som kunne vært trygge å snakke med. Eventuelt er det mulig å kontakte noen av de jeg har linket til under her:)

Youchat

Ungdomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg! :)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv