Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp men foreldrene mine tar meg ikke seriøst

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt depresjon og angst helt siden 6 klasse, men over årene har det blitt verre. Jeg føler jeg skuffer alle ved å være meg. Jeg er en feil. Jeg har kommet til det punketet i livet der jeg bare våkner og gjør meg ferdig med dagen bare for å sove igjen. Jeg er så lei av å se på meg sånn her. En feil, stygg, verdiløs, at ingen liker eller noen gang vil like meg. Den eneste tingen jeg vil gjøre som er moderne danse kan jeg ikke pga det koster veldig mye. De siste månedene har jeg fått panikkanfall der ingenting har skjedd, men jeg bare begynner å grine utenom å klare å puste orgentlig. Så kommer alle tankene mine tilbake, en etter en og gjør alt værre. Foreldrene mine sier jeg er over dramatisk og at jeg burde være glad for at jeg har et tak over meg. At jeg er utakknemmelig. At jeg har ingenting å være trist for. de skjønner ikke. Jeg vil ha en psykolog/terapeut fordi jeg trenger å snakke med noen, men foreldrene mine tar det ikke seriøst. Jeg har mistet håp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår at du ikke har det lett nå og jeg tenker at det er veldig viktig at du får noen du kan snakke med. Jeg synes det er fint at du selv ønsker hjelp og støtter deg i det. Det er trist å lese at du har så mange negative tanker om deg selv og at du opplever at du skuffer de rundt deg. Husk at dette er tanker og ikke sannheten nødvendigvis. Om man er deprimert kan man faktisk si at det er depresjonen som "snakker" når slike dystre tanker kommer.  Det er dumt at dine foreldre ikke forstår hvor mye du sliter og en depresjon/angst er ikke noe som bare forsvinner over natta. Jeg synes du skal gå til helsesøster på skolen din. Hun vil hjelpe deg videre og kan også hjelpe deg med å få en psykolog å prate med. Om du ikke klarer snakke med helsesøster er det også mange telefontjenester du kan ringe for å få videre hjelp. Les mer om det her: Oversikt_over_gode_hjelpetjenester.html
Håper ting blir bedre for deg. 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser