Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ofte lei meg, blir veldig sliten, har dårlig selvtillit og sliter.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ofte lei meg. Blir veldig sliten av skolen. Veldig dårlig selvtillit, og sliter med meg selv. Jeg vet ikke om dette bare er en fase, men det sliter meg ut, og jeg orker snart ikke mer. Jeg er ikke god til å snakke med noen, men jeg prøver, føler det er ingen som skjønner meg. Jeg er veldig lei meg på skolen, og jeg begynner å orke mindre. Alt med meg er dårlig å dumt... Fra jente på 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Det høres veldig vanskelig ut for deg og jeg forstår at du ikke vil ha det sånn som du har det nå.

Jeg tenker det er viktig at du prater noen voksne som du har rundt deg. Først og fremst synes jeg du skal fortelle foreldrene dine hvordan du har det. Du kan også vise dem hva du har skrevet her til oss. Fortell at du ofte er lei deg, føler deg sliten og har dårlig selvtillit. De bør vite hvordan du har det, slik at de kan være god støtte for deg og gi deg godhet og trygghet. Det tenker jeg du trenger nå.

Jeg vil også anbefale deg å gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby deg støttesamtaler over tid, og de hjelper deg igang med samtalen og hjelper deg til å fortelle om hvordan du har det. De er godt kjent med å snakke med ungdom som strever, og har flere gode hjelpeteknikker som jeg tror kan være nyttige for deg. Med god støtte og fine samtaler tror jeg du kan få det bedre med deg selv og sammen med andre.

Du kan alltid bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg.

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og jeg ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Derfor føler du deg alltid trøtt og sliten

Sovner foran pc'en (colourbox.com)

Føler du deg konstant trøtt og sliten? Da er du ikke alene.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser