Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å fortelle tankene og refleksjonene mine til noen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig mye stresset og har mye å si på hjertet. Jeg har hatt depressive perioder før, men har det bra no. Føler lilevel at det forventes mye av meg og har lyst til å fortelle tankene og refleksjonene mine til noen. Dette er veldig personeleg og ingen vet om dette. Jeg vil ikke snakke med familien min eller noen av vennene mine om det fordi det ikke er SÅ viktig. (Også fordi noe av det handler om de og jeg vil ikke såre noen) Jeg vil heller ikke snakke med helsesystra på skolen fordi hun kjenner meg for godt og jeg vil ikke ha enn som vet så mye om meg så tett innpå. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Alle kan vi trenge noen å snakke med om tanker og refleksjoner iblant, og spesielt i ungdomstiden er det fint å ha en eller flere slike personer. Det er mange som ønsker seg en person å snakke med som man ikke kjenner så godt som familie og venner, så jeg kan forstå at du lurer på hva du skal gjøre.

Når du ikke ønsker å snakke med helsesøster på skolen er det andre du kan prate med. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom for støttesamtaler. Ellers er lavterskeltilbudene rundt om i kommunene i Norge litt forskjellige, men noen steder har man tilbud om samtaler innen psykisk helse. Dette kan du sjekke på nettsiden til kommunen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser