Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt som har kjæreste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14år. Jeg vet jeg liker en gutt i klassen min. Vi har kjent hverandre en god stund nå. Jeg har hatt følelser for han før, men nå vet jeg at de er tilbake. Vi har vært intime ilag men vi har ikke hatt sex. Han har også sendt nudes. Nå er han sammen med en annen jente. Jeg fikk en gang en snap fra han hvor kjæresten hans lå i senga toppløs, men med dyna over. Så man så ikke at hun var naken. Det må jo tyde på at de har hatt sex. Da innså jeg at jeg hadde følelser for han. Jeg vil jo prøve meg på han. Men jeg vet jo at det ikke er riktig fordi han har kjæreste. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg er enig i at det er dumt å prøve seg på noen som har kjæreste. Det kan jo ende opp i krangler og sårede følelser. Det er jo også ofte slik at når noen er sammen så ønsker de å være sammen med hverandre, og at de ikke er interessert i andre. 

Jeg forstår at det er sårende for deg da du har vært intim med denne gutten, og også sendt han bilder av deg selv. Det kan være vondt å oppleve at ting ender på en annen måte enn man trodde og håpet. 

Du skriver jo at du innså at du hadde følelser etter at du så at han og kjæresten også var intime, og kanskje tyder det på at interessen din kommer mer av at du opplever konkurranse enn av at du faktisk liker han? Jeg vet jo ikke, men prøv å tenk igjennom om disse følelsene er så ekte som du opplever de nå.

Man kan dessverre ikke bli likt av alle, men det er viktig å huske på at selvom man opplever at ting ikke fungerte så er det ikke deg det er noe galt med. Noen ganger er kanskje bare ikke kjemien helt riktig. 

Det er nok også veldig viktig å være klar over at man må være veldig forsiktig med å sende slike bilder av seg selv til andre. Én ting er jo at man risikerer at de spres, en annen er at man ofte kan angre fordi ting ikke ble slik man ønsket. Det er nok viktig å huske på. 

Jeg tenker uansett at det å prøve seg på noen som har kjæreste sjeldent er en god idé, og at det å heller prøve å bli kjent med andre som er tilgjengelige vil være mye bedre for deg. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse