Hopp til hovedinnholdet

Jeg backer ofte ut når jeg får følelser for noen. Hvorfor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 som er virkelig forvirret. Jeg snakker med mange gutter og hver gang så er det de som gjerne får følelser. Og da må jo jeg være den som sier at det ikke kommer til å fungere. På starten tar jeg insjativet og vil snakke med dem, men så fort som dem sier at de har følelser eller viser det så backer jeg ut. Jeg dropper dem rett og slett. Tror det har skjedd med sånn 7 stk nå. Hver gang de har fått følelser så trekker jeg meg tilbake. Og dette er ikke en god følelse! Jeg tror jeg rett og slett nesten har problemer. Jeg er redd for at jeg kanskje aldri blir ordentlig forelska. Eller på starten har jeg litt følelser for dem, så etterhvert når de har fått følelser tilbake så backer jeg ut. Dette er så irriterende, for det skjer hele tiden! Er virkelig lei og sint på meg selv! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det når du møter noen som blir forelsket i deg eller du selv får følelser for noen. Jeg er helt sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver om!

Det er helt sikkert ikke noe galt med deg! Noen har lett for å bli forelsket mens andre ikke har det. Det kan handle om mange ting. Først og fremst må man kanskje ønske seg å få en kjæreste for å tillate seg å bli forelsket .Videre er det kjemi og hva man ser etter hos en kjæreste som spiller inn.

For noen så kan også følelser bli skummelt. Dette kan handle om mange ting. Kanskje man er redd for å miste kontrollen eller å tillate seg å kjenne på de positive følelsene som en forelskelse innebærer!

Mitt beste råd til deg er å snakke med noen. Det kan være foreldre eller andre voksne du er trygg på eller helsesøster på skolen som har god erfaring med å snakke med ungdom.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være nyttige å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking