Hopp til hovedinnholdet

Har tanker om at hun ønsker å dø.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at mange sier dette, men...jeg vil faktisk dø...jeg vet at foreldrene mine ville blitt så lei seg...og søsknene mine også ville blitt det, men jeg bryr meg faktisk ikke. Dette er en veldig vanlig ting å føle når du har søsken, men jeg tror faktisk at mamma og pappa har søsteren min som favoritt. Jeg er en veldig "slitsom" person, eller jeg snakker veldig mye og skulle ønske jeg kunne være midt i mellom "stiile og "slitsom", men jeg får det fysisk ikke til. En dag er jeg veldig slitsom og kanskje neste dag eller 5 min etter så er jeg muse stille, folk synes dette er rart, og jeg har prøvd og være sånn som snakker midt i mellom, men får det bare ikke til. Når jeg prøver å snakke med foreldrene mine om dette sier de bare "snakk med psykologen" , og da blir jeg så sint på foreldrene mine at jeg kommer ut av kontroll, mamma sier hele tiden fordi at jeg er så "slitsom" at hun ikke klarer dette mer, hun blir utslitt. Dette fører til depresjon og angst. Jeg skal skrive mer!

Besvart 05.12.2018 09:06
 

Svar
Hei

Når du har det så vanskelig i livet at du har tanker om at du ønsker å dø så sier deg i hvert fall meg noe om at du har behov for å snakke med noen om det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Jeg håper at du f.eks. kan vise psykologen du går til det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Psykologen din vil kunne hjelpe deg å finne tilbake til livsoptimismen og vil kunne hjelpe deg med å finne din plass sosialt og i samtaler. Du kan også snakke med helsesøster på skolen der du går. Helsesøster kan f.eks. innkalle dine foreldre til en fellessamtale med deg og helsesøster der dere sammen kan legge ne plan for hvordan dere alle kan ha de bra sammen hjemme hos dere. 

Døden er ikke løsningen på det du sliter med! Det finnes hjelpe der ute, enten av psykologen eller helsesøster, som vil kunne gjøre livet ditt mye bedre og enklere enn det er i dag. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser