Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvmordstanker og har lyst til å prate om det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter medselvmotdstanker. Jeg har også lyst til å prate om det. Hvis jeg sier det til foreksempel helsesøster. Har hun taushetsplikt, og kan ikke si det til noen eller kan hun det. Hvis hun kan si det til noen. Skall jeg heller bare holde det for meg selv?

Besvart 09.12.2018 11:44
 

Svar
Hei!

Så bra at du skriver til ung.no når du har slike tanker.

Du bør ikke gå alene med disse tankene. Selvmord er aldri en god løsning og du skal vite at det finnes god hjelp å få, når du strever med tanker og følelser.

Jeg anbefaler deg sterkt å snakke med helsesøster. Helsesøstre er vant til å snakke med ungdommer som har det vanskelig i livet sitt.

Det stemmer at helsesøster har taushetsplikt. Du kan spørre helsesøster litt om hva taushetsplikten innebærer. Hun vil vurdere situasjonen din og dere vil nok sammen finne ut hva som vil være beste hjelpen for deg, slik at du får det bra igjen.

Jeg legger også ved noen artikler under som du også kan lese.

Ikke vent med å be om hjelp. Det vil være godt å få snakke om hvordan du har det.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser