Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg komme ut av skapet for å kunne bli sammen med vennina mi ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg liker en jente i klassen men jeg er jente selv. jeg tør ikke spørre henne om å bli sammen med meg fordi jeg er redd hun skal si det til alle og da kommer alle til å plage meg hele tiden. hva skal jeg gjøre 

Besvart 13.12.2018 20:08
 

Svar
Hei

Det å være forelska i venninna si er sikkert både spennende og litt skummelt.

På en måte har du kanskje lyst til å si det til henne og på en annen måte vet du ikke hva som skjer dersom du sier det . Hvordan blir vennskapet da ? Vil hun fortelle andre at du liker jenter ? Hva vil de andre si da ? Det er mange spørsmål og mange ting du kan være litt nervøs for. Det forstår jeg godt.

Akkurat hva du skal gjøre finnes det ikke noe godt svar på. På en måte forstår jeg godt om du ikke tørr å gjøre dette nå , fordi det kan føre til at mange får vite om dette og at du kan bli avvist av henne. 

Men dersom du kjenner at du må fortelle dette til venninna di ,forstår jeg også det godt . Noen ganger har man behov for å fortelle den man er forelsket i at man er det, og kanskje vil følelsene gjengjeldes , altså at hun liker deg også? Men dette har man dessverre ingen garanti for. 

Dersom du bestemmer deg for å fortelle venninna di det så kanskje det kan føles tryggere å ha fortalt om forelskelsen og det at du liker jenter til noen andre først. Kanskje det er en helsesøster , kontaktlærer, tante , kusine eller noen andre voksne du stoler på du kan fortelle det til først. Slik at dersom du forteller det til venninna di og hun forteller det til andre eller at hun ikke er interessert så har du noen andre å snakke med om det.

Uansett hva du gjør så er det viktig at det kjennes riktig ut for deg. Kanskje er det riktig å fortelle andre om situasjonen din , eller kanskje du vil beholde det for deg selv ?

 

Lykke til 

 

 

 

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Er det lett å være ung og homofil?

Kanskje har du egne erfaringer, eller kanskje er du usikker på din egen legning?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv