Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvskading, stress, angst og sosial angst.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter med selvskading og stress,angst og sosial angst. Jeg har ingen og prate med tørr ikke å innrømme noe jeg stoler ikke på mamma og føler at jeg ikke kan snakke med hø om problemene jeg har:( jeg kutter meg selv fordi jeg vil få vekk følelsen av sorg, jeg føler at jeg ikke er bra nokk selv om jeg har mange venner. Vær så snill og hjelp meg:/

Besvart 14.12.2018 15:08
 

Svar
Hei jente 14 år

Det høres veldig vondt og vanskelig ut for deg, og jeg forstår at du ikke vil ha det sånn som du har det nå. 

Jeg vil anbefale deg å gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. Der kan du få hjelp til å forstå mer av det du strever med og sammen kan dere finne ut av hva du trenger nå for å få det bedre med deg selv. Helsesøster/Helsestasjon for ungdom kjenner til mange gode hjelpeteknikker, som jeg tror kan være godt for deg å forsøke ut i samarbeid med dem. 

Det finnes god hjelp å få for selvskading, stress og angst. Derfor er det viktig at du søker hjelp, slik at du ikke blir værende alene med de vanskene som du kjenner så sterkt på. 

Jeg synes du skal forsøke å prate med mamma om hvordan du har det. Du behøver ikke å fortelle alt sånn med en gang, men det er viktig at hun kjenner til at du har det veldig vanskelig nå. Du trenger ekstra omsorg, godhet og kjærlighet nå. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Slik takler du stress

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser