Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er normalt og plutselig bare begynne og gråte?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jwg er ei jente på 13 år. jeg lurer på om det er normalt og plutselig bare begynne og gråte? jeg får ikke mer en 3 timer søvn hver dag for jwg bare gråter og gråter uten grunn?!

Besvart 29.12.2018 10:42
 

Svar
Hei

Det høres ikke greit ut for deg og jeg forstår godt at du spør om det er normalt å ha det slik som du har det nå.

Jeg vil si at det ikke er normalt å være så fortvilet som du er nå. Nå kjenner jeg deg ikke, og jeg vet heller ikke om noe har skjedd i livet ditt som gjør deg så opprørt. Men jeg tenker at mangel på søvn og gråt er tydelige tegn på at du ikke har det bra, og det må du ta på alvor!

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om hvordan du har det nå. De bør vite at du ikke sover om natten og er så lei deg og gråter deg igjennom natten. Forhåpentlig så kan de gi deg god trøst og omsorg nå. Det tenker jeg at du trenger. 

Jeg synes også at du skal gå til helsesøster på skolen din når den er igang igjen og be om støttesamtaler der. Eventuelt kan du også gå til Helsestasjon for ungdom. Hos helsesøster og ved Helsestasjon for ungdom kan dere sammen undersøke hva som plager deg og finne mer ut av hva som skal til for at du skal få det bedre med deg selv. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg som jeg ber deg om å lese og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser