Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke å akseptere seg selv som født i feil kropp.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg klarer virkelig ikke å akseptere meg selv for den jeg er. Jeg er født i feil kropp, og jeg forelsker meg i tillegg til både gutter, jenter, og ikke-binære osv. Jeg klarer ikke å godta at jeg blant annet liker gutter, for jeg er helt sikker på at jeg kommer til helvete hvis jeg blir sammen med en gutt. I og med at jeg også er født i feil kropp så kommer jeg hvertfall til å komme til helvete. Jeg blir kvalm over meg selv, jeg prøver å være en god person, men føler ikke det er noe vits i, ettersom jeg kommer til helvete uansett. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Besvart 03.01.2019 21:23
 

Svar
Hei gutt 18 år

Du skriver at du kommer til å havne i helvete dersom du forelsker deg i flere kjønn og samtidig er født i feil kropp. Vet ikke hva du baserer denne fantasien på?

Handler dette om en religiøs overbevisning eller frykt, så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med noen religiøse ledere i det skeive miljøet. Dette fordi det ikke er noen logisk grunn til at du skal havne på et annet sted enn mennesker som tilfeldigvis forelsker seg i bare ett kjønn eller som fikk tildelt riktig kjønn ved fødsel! Ta kontakt med Ungdomstelefonen så kan de hjelpe deg videre til riktig instans.

Vi mennesker kan verken velge vår seksuelle identitet eller vår kjønnsidentitet. Dette er sider ved oss selv som vi ikke kan bestemme oss for, eller styre med tankene.

Likevel er det de samme følelsene som gjelder, uansett hvilken identitet vi har. Alle har vi et grunnleggende behov for å kunne få være oss selv, dette gjelder uansett om vi har en religiøs tilnærming eller ikke.

Jeg vil derfor anbefale deg å dele de følelsene som du har med noen som kan utforske de sammen med deg. Hva er grunnen til at du kjenner på den skammen som du gjør? Hva er det du har gjort deg skyldig i?

Her kan en helsesykepleier eller sexologisk rådgiver være til god hjelp. Du kan også kontakte ichatten.no for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet