Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet jeg har angst, men mamma sier at det bare er tull.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gammel jente, og jeg vet at jeg har angst, men mammaen min sier alltid at sånt bare er tull og at jeg er stressa men det er jeg ikke, jeg tror 85% at jeg har det, og imorgen er det skole og rett før jeg skal gjøre sosiale ting, feks dra på skolen, trening og sånn, men det er verst på skolen, jeg klarer ikke og slappe av på skolen og er stressa vært minnut på skolen, liker ikke den ene læreren min heller, han gjør meg stressa og urolig, men det har ikke noe med han og gjøre, jeg bare er veldig urolig og alt det dær, på skolen så har jeg det veldig fint, har venner og alt, og klarer meg helt fint i fagene, men tilbake til angsten, jeg vet at jeg var angst , og klarer ikke tanken på og dra på skolen imorgen pga forskjellige ting, er også stressa og urolig og litt lei meg iblant, mamma hører ikke på meg på den måten jeg vil at hun skal, vær så snil og svar før i morgen!!

Besvart 02.01.2019 19:58
 

Svar
Hei

Det høres tøft ut å ha det slik som du har det. Slik jeg forstår det du skriver føler du at du har angst før sosiale ting, men spesielt skolen. Allikevel er jeg glad for at du har venner og klarer deg fint faglig.

Angst er ubehagelig, men ikke farlig og det går an å jobbe med og bli kvitt det.  Tanken på å dra på skolen gjør at du føler deg urolig og lei deg. Da tenker jeg det er viktig at du snakker med noen om det ubehaget du opplever før sosiale ting, og spesielt når det gjelder skolen. Det kan også være lurt av deg om du sier ifra til kontaktlærer om læreren som gjør deg stresset og urolig. Si noe om hva som gir deg disse følelsene.

Det er leit at du opplever at moren din mener det er tull, men ikke slutt og prat om det. Les artikkelen jeg har lagt ved om foreldre, og tenk over om du kan prøve å fortelle dette til henne på en annen måte enn det du har gjort før. Snakk også med en lærer du stoler på, og helsesøster på skolen. Gjennom samtale med helsesøster kan du få hjelp til å utforske tanker og følelser du har og etterhvert få det bedre.

Lykke til, skoledagen imorgen går helt sikkert bedre enn du frykter nå. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst