Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor hos kjæresten, men stoler ikke på ham, er redd og deprimert.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei.2018 så hvar det ett dorlig år for meg. Jeg og min søster vi bode i ett hus sammen. Vi fikk hjelp av nav får å kjøpe det. Vi har 2 søte hunder. Jeg hadde en kjæreste også som jeg bodde med før, og vi hvar forsatt sammen når jeg bode med min søster. For jeg og min kjæreste kranglet mye som sleit mye på forholde. Så når det gikk mot høst så kranglet jeg og min kjæreste. Så slo han opp 2 ganger med meg den måneden. Og vi hadde samleie sellom vi bare hvar venner. Hadde det så forferdelig vont. Så ble vi sammen igjen og vi har ikke kranglet enda. Men det virker ikke som han har noen fram tids planer heller. For han er litt mamma og pappa dalt. Noe som irriterer meg litt. Og har hatt lyst på barn siden jeg hvar 18. Og jeg slitter med laft stoff skifte. Og etter han slo opp 2 ganger. Så har jeg hatt problemer med å stole på han. Så har vært deprimert over det. Jeg bor med han igjen nå. mens jeg må betale hus leia på det huset.der min søster bor. Tør ikke å dra noen steder fordi jeg er red

Besvart 06.01.2019 20:39
 

Svar
Hei jente 20 år.

Jeg forstår at du har det vanskelig og er deprimert om du tenker at 2018 var et dårlig år for deg med tanke på alt som skjedde. Og jeg forstår at du er i en fortvilet situasjon og du nå opplever at du er redd og ikke tør å dra noen steder, slik skal du ikke ha det, derfor er det bra at du tar kontakt.

Men hva er det som er årsaken til at du er redd? Er det noen som oppfører seg truende overfor deg? Hvis det er tilfelle, er det viktig at du kontakter noen som kan hjelpe deg å komme i trygghet. Du kan kontakte politiet i ditt distrikt, de kan hjelpe deg til å finne ut hvor du kan få hjelp og om situasjonen er truende for deg. Men hva med din saksbehandler på NAV? eller din søster. Kan de hjelpe deg?

Du kan også bestille time hos fastlegen din og få hjelp til å komme i kontakt med noen i hjelpeapparatet i ditt distrikt. Det er viktig at du får snakket med noen som sammen med deg kan få oversikt over situasjonen og finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg. Jeg har lagt ved en artikkel med oversikt over gode hjelpetjenester, her kan du få oversikt over andre som kan hjelpe deg.

Ellers er det viktig at du og kjæresten din tar en god prat og blir enig om dere skal satse på hverandre eller ikke. Ingen skal bli værende i et forhold som ikke er bra for en. Og selv om brudd er vonde å vanskelige, er det bedre å få det overstått og komme videre i livet, enn å bli deprimert og redd fordi du har det så vanskelig. 

Jeg håper dette var svar på ditt spørsmål og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser