Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i skapet og jeg tør ikke å komme ut for foreldrene mine.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Er en gutt på 17 år. Jeg har en gutt som jeg dater mye. Jeg er i skapet og jeg tør ikke å komme ut for foreldrene mine. Jeg lurte på om du kunne gitt noen tips til hvordan jeg skal klare det? Mine foreldre er ikke religiøse så de har ikke noe i mot homofili. Jeg vil ikke komme ut med sms ol. Jeg vil si det men klarer ikke å si det eller finne ut når det passer seg. Håper dere kan hjelpe meg å finne noen gode tips. Takk.

Besvart 09.01.2019 22:23
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Så fint at du dater en gutt! 

Det er en del ungdommer som strever med tanken på hva foreldrene vil komme til å si. Foreldre reagerer forskjellig. Noen ganger kan ungdommen bli positivt overrasket over foreldre som viser seg både mer liberale og forståelsesfulle enn de hadde regnet med, mens andre blir både skuffet og lei seg over foreldrenes reaksjon.

Uansett trenger dine foreldre tid på venne seg til tanken. Du har erkjent og akseptert hvem du liker og forelsker deg i. Det kan hende at foreldrene dine aldri har tenkt tanken på at det kan være gutter. Det kan du også si til de at du forstår. Da blir det lettere for dere alle.

Noen tar med helsesøster/helsesykepleier i en slik samtale med foreldrene. Da har man en som vet, forstår og aksepterer og som kan støtte en hvis en står fast i samtalen. Andre har med en venn eller venninne. Noen tar denne samtalen alene. 

Hvis du velger å snakke med foreldrene dine alene, kan det være lurt at du har en avtale med han du dater eller en annen som vet, som kan være tilgjengelig etterpå. Da får du en å snakke med som kan hjelpe deg, trøste deg og være der for deg, hvis foreldrene dine reagerer negativt. 

Sikre deg at dere har god tid og at dere ikke blir forstyrret. Si at det er noe viktig du vil snakke med de om. Kanskje kan du innledningsvis si noe fint, hvor glad du er i dem eller hvor fint dere som familie har det. Deretter kan du si at du nå dater en gutt og at du har det veldig bra med det, og at du håper de vil forstå og aksepte at du er homofil. Så kan du si at du forstår hvis dette kom som et sjokk på de, og at de skal få tid å tenke på det og snakke sammen, hvis de har behov for det. Avslutningsvis kan du si at det at du er homofil ikke endrer noe, du er deg uansett. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe Ungdomstelefonen. 

Vær den du er og vær stolt av deg selv!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Karl Magnus - Om å komme ut av skapet

Gutt foran regnbueflagget (coloubox.com)

"Hvis jeg kommer hjem med kjæresten min en gang, må du ikke bli forundret hvis det er en gutt", sa Karl Magnus til moren sin.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv