Hopp til hovedinnholdet

Ønsker meg kjæreste, men er ikke populær.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og ønsker meg en kjæreste. I klassen min (8. Klasse) så er de fleste veldig umodne, spesiellt av guttene. Jeg er ikke noe spesielt populær og slik så har veldig få folk jeg kjenner fra andre steder utenfor klassa. Noen av de populære jentene i klassa begynner og så kjærester som de skal ha sex med men jeg er jo ikke populær! Vil jo faktisk være forelsket og slik før jeg blir kjæreste med en gutt da. Jeg har ingen måte å bli kjent med nye gutter på:( jeg er også ikke så typisk guttemagnet akkuratt. Hvordan kan jeg bli kjent med nye folk? Har gått på aktiviteter og slik før men slutta. En annet spørsmål, er 163 cm høy og veier 45 kg, er det normalt? Jeg er fornøyd med beina og armene mine, men har så liten rompe, kan jeg trene den større? Isåfall hvordan? Har også veldig små pupper:( hva kan jeg gjøre med det?

Besvart 10.01.2019 14:25
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ønsker deg en kjæreste, og tenker på dette. Men du skriver det jo også fint selv i spørsmålet ditt, at du vil være forelsket før du blir kjæreste med noen, og det er nok et viktig stikkord. Det viktigste når man er kjærester er jo at man har det fint i sammen, og da må man jo også like hverandre godt. Dette er jo ikke noe man kan tvinge frem eller planlegge, det skjer som oftest helt naturlig. Derfor er det nok viktig å ikke sammenlikne seg med de andre i klassen når det kommer til dette. Det viktigste er at du vet hva som er viktig for deg, som du skriver er å være med noen du er forelsket i. 

Det er også veldig trist å høre at du snakker slik du gjør om hvordan du ser ut. Det du beskriver er helt normalt. Husk at kroppen din er i utvikling, og det er nok mye som skjer- eller er i ferd med å skje i den alderen du er. Det kan være irriterende, forvirrende og vanskelig, men prøv å aksepter at kroppen din utvikler seg og vært fornøyd med at den er frisk og fungerer slik den skal. Jeg forstår som sagt at det kan være vanskelig, men husk at du er fin nok akkurat slik du er. Det er viktig at du har et godt forhold til kroppen din, og derfor kan det være fint at du innimellom minner deg selv på de tingene du er fornøyd med og fokuserer på det. 

I forhold til det å bli kjent med nye mennesker så er det jo alltid positivt å få en større omgangskrets. En ting som er viktig er ofte at man er åpen og virker interessert i de rundt seg, ved å smile og være positiv i møte med andre. Det gjelder på skolen og ellers. Kanskje kommer man i kontakt med noen man ikke tenkte man ville blitt venn med om man viser at man ønsker å bli bedre kjent og er interessert. 

Ellers er jo det å starte på aktiviteter osv., slik du sier du allerede har gjort, en god idé. Kanskje hvis du finner noe du syntes er veldig gøy å holde på med så vil du fortsette lengre, og også møte andre med like interesser som deg. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse