Hopp til hovedinnholdet

Av og til hører/føler jeg hyl inni meg. Hva er det som skjer?

Jente
 

Spørsmål

hei, jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare, men jeg skal prøve. Av og till hører jeg hyl inn meg, eller jeg hører de ikke.. jeg føler de. det er som en følelse som kommer når jeg nesten har sovnet. det er en ubehagelig følelse. og jeg vet ikke hva som skjer? hjelp..

Besvart 13.01.2019 17:55
 

Svar
Hei!

Dette høres ubehagelig ut. Jeg vet ikke om det skjer akkurat før du skal sovne eller om det er ellers på dagen. Når man er i "grenseland" mellom våken og søvn kan man oppleve mye rart som av og til oppleves skremmende selv om det ikke er farlig.

Dersom du opplever hylene i våken tilstand vil det være lurt at du tar kontakt med helsespersonell som kan hjelpe deg med å finne ut hva som skjer. Noen opplever å høre/se ting som andre ikke ser/hører og dette kan man få hjelp for. Noen sliter også med å skille hva som er ekte og hva som ikke er det. Dette kan også være en skremmende opplevelse. Men det finnes hjelp å få og det er lurt å snakke med noen om det som skjer. 

Jeg får ikke opp hvor gammel du er så du kan velge en av stendene som følger utifra hva som er lettest/passer best for deg: Du kan ta kontakt med helsesykepleierhelsestasjon for ungdom eller fastlege. Alle disse kan være med å finne ut av hva du skal gjøre videre. 

Ønsker deg lykke til! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser