Hopp til hovedinnholdet

Eg sliter veldig med depresjon og dårlig selvtillit.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei... Eg er ei jente 13 år. Eg sliter veldig med depresjon dorleg selvtillit og eg hater kossen eg ser ut. Mitt spørsmål er burde eg oppsøke ein pyskolog? Eg unngår speil og alt eg kan sjå meg i. Er det unormalt for folk på min alder?

Besvart 15.01.2019 12:42
 

Svar
Hei jente (13)

Mange jenter på din alder har dårlig selvtillit og er ikke fornøyde med hvordan de ser ut. For noen hjelper det å lese om selvtillit og få råd for hvordan de selv kan jobbe med å forbedre den, mens andre trenger hjelp fra en fagperson.

Hvis du tror at  du har en depresjon er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er ganske vanskelig å takle helt alene og da trenger man profesjonell hjelp. Det trenger ikke være en psykolog med det første, men helsesøster/helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Der jobber det helsesøster/helsesykepleier, leger og ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier, og det er gratis. De kan hjelpe deg.

 

Hvis du unngår speil og helst ikke vil se deg selv, tenker jeg at det kan være fint for deg å kontakte en slik fagperson, for å få hjelp til å jobbe med selvtilliten og selvfølelsen.

Jeg legger ved noen artikler under svaret som jeg håper kan være nyttig for deg.
Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert