Hopp til hovedinnholdet

Hvordan føles det å være født i "feil kropp"?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei, jeg har tenkt en del på det å være født i feil kropp. hvordan er det vanlig at barn og unge opplever det før de finner ut at de er født i feil kropp? adferd, oppførsel, tanker og liknende?

Besvart 01.02.2019 17:26
 

Svar
Hei

Det er nok mange måte å vite dette på, min erfaring er at mange bare opplever at " noe ikke stemmer" med det kjønnet man fikk tildelt ved fødsel. Kjønnsidentiteten er derfor vanskelig å beskrive, "den er bare det den er".

Det finnes jo ingen røntgen, blodprøver eller tester som kan beskrive en persons opplevelse av kjønn. Sånn er det jo også for CIS personer, det er ikke mulig å beskrive sitt kjønn slik at det gir mening for andre.

Det som likevel er mulig er å beskrive opplevelsen av at kroppen ikke stemmer med det kjønnet man føler seg som. Noen opplever her at primære og sekundære kjønnskarakteristika ikke passer med den kjønnsidentiteten man har. Da hjelper det for noen å justere kroppen slik at den blir "bedre å bo i". Det er nemlig ikke mulig å få endret på opplevelsen av kjønn.

Siden det er like mange måter å gjøre kjønn på som det finnes mennesker, så er det ikke en` måte å tenke eller oppføre seg på. Det er derfor vanskelig å si noe om hva som er "vanlig".

Vet ikke om dette ga mening? Vil anbefale deg å ta kontakt med ichatten.no eller Ungdomstelefonen for flere innspill.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet