Hopp til hovedinnholdet

haren kompis som skader seg og har sagt han ønsker å dø. Hvordan hjelpe han

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en kompis som skader seg selv og har før ønsket å dø. Jeg aner ikke hvordan eg kan hjelpe han. Han har sakt at eg ikke kan si det til noen , men eg klarer ikke å holde det inne lengre. Eg er veldig beskymret for han. Hvordan kan eg hjelpe han med å få det bedre?

Besvart 07.02.2019 21:04
 

Svar
Hei!

Jeg forstår godt at du synes det er ansvarsfult å vite at han skader seg og at han har sagt han vil dø og at du ikke får lov å fortelle andre om dette.

Dette har du sikkert gjort, men jeg må skrive det likevel:

Du bør oppfordre vennen din til å oppsøke hjelp, eller tilby deg å bli med til en som vennen din kan prate med. Det kan være en forelder, en lærer, rådgiver på skolen, helsesykepleier på skolen eller en voksen på helsestasjon for ungdom. Dere kan også stille spørsmål til våre fagpersoner på ung.no/oss. Du kan også ringe mental helses hjelpetelefon eller ta kontakt med Kors på halsen.

Selv om vennen din har betrodd seg til deg og bedt deg om å ikke si noe videre, kan du søke hjelp hos noen ved å be om råd samtidig som du holder vennens navn anonymt. Helsesykepleier har taushetsplikt. Det er for mye for deg å bære alene, så sørg for at du i det minste får råd fra noen om hva du kan gjøre for vennen din, men også hvordan du kan ta vare på seg selv! Jeg legger også ved en artikkel du kan lese!

Håper dette er til hjelp!

 Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser