Hopp til hovedinnholdet

Har kjøpt noen piller som visst nok skal få meg til å gå ned i vekt. Er det trygt å bruke disse?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Etter at besteveninnen min flyttet i begynnelsen av 7 klasse ble jeg vldig lei meg, jeg hadde ingen venner. dessuten følte jeg meg veldig tykk og begynte og slanke meg. jeg ville få en spiseforstyrrelse. jeg klarte ikke å slanke meg orntlig siden jeg hele tiden sprakk. Nå går jeg i 8 klasse, jeg føler meg fremdeles nokså tykk og nå har jeg kjøpt noen piller som visst nok skal få meg til å gå ned i vekt. er det trygt å bruke disse? og hva skal jeg gjøre? ( jeg er ca 1.71 høy. og veier 56 kg) please ikke si jeg skal gå til helsesøster.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
For det første vil jeg si at vekten din sett i forhold til høyden og alderen din, viser at du er SLANK.  -Prøv om du kan se det og gi deg selv litt positiv tilbakemelding på at du ER FLOTT AKKURAT SOM DU ER.  Jeg håper at du kan la være å ta de pillene du har kjøpt.  Det er aldri godt å vite om det kan være negative effekter av det, og de har nok heller ingen effekt i forhold til å gå ned i vekt. 

Håper at du har noen venner å være sammen med nå, selv om du sikkert fortsatt savner din gamle, gode venninne.  -Prøv å gjøre ting som du føler at gir deg glede og tilfredshet, og begynn evt. på fritidsaktiviteter der du kan få nye venner som er interessert i samme ting som deg.  Det kan være godt å ha noen venner også utenfor skolen.

Vis frem den flotte jenta du er, istedet for å ødelegge mer for deg selv med en spiseforstyrrelse.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Hvilken av disse gruppene har urfolksstatus i Norge?