Hopp til hovedinnholdet

Har dere noe forslag om hvor jeg kan dele min historie om min vonde fortid?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg visste ikke hvilket emne jeg skulle gå under, så jeg bare tok dette. Jeg lurer på en ting. Jeg har hatt en vond fortid, og har tenkt til å lage en tekst ut av min historie. Jeg har et ønske om å dele den et sted, slik at andre barn og unge kan få se at de ikke er de eneste. Jeg er nå 15 år, og har fremdeles mange hull i hverdagen, og av den grunn kan jeg med gode ord sette ord på hva vold i hjemmet kan gjøre med/mot et barn. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan dele det? Jeg sliter også med sterk angst, og ønsker derfor ikke å lese den noe sted. Håper dere kan gi meg noen forslag:)

Besvart 02.03.2019 21:28
 

Svar
Hei

Så bra at du tenker at du ønsker å hjelpe andre med din historie og jeg tenker at du har mange erfaringer både på godt og vondt. Dessuten er det god terapi i å skrive ned sine tanker og følelser om livet oppleves vanskelig. Samtidig er det bra at du søker råd om hvordan du bør dele slik informasjon.

Jeg håper du får hjelp for din angst og at du ikke lenger lever med vold i hjemmet, for det er, som du også sier, veldig skadelig og vondt. Og det er sant som du også sier, at du er ikke alene om dine opplevelser, dessverre.

Det finnes mange sider og steder å dele slike historier, og mange velger å skrive blogger eller legge det ut på sosiale medier. Men mange ønsker også å være anonyme. Et slikt sted kan være nettsiden Unghjelp, hvor det er mulig å dele sin historie og få hjelp.

Men jeg vil anbefale deg å tenke godt igjennom hvordan, hva og på hvilken måte du ønsker å dele din historie. Om du sliter med angst, må du ta høyde for at en slik deling kan føre til at du får endel oppmerksomhet som du må tåle, tenker du at du orker det?

Derfor kan det være en ide at du skriver ned det du ønsker å dele og snakker med noen voksne om dette og lar dem lese det du har skrevet. Om du går til terapi for din angst, bør du snakke med din terapeut om dine tanker om dette. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. Sammen kan dere finne ut hvilken kanal som kan være aktuell å dele din historie og hva du bør dele.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvordan skrive en novelle

Gutt skriver novelle på pc (colourbox.com)

Synes du det er vanskelig å skrive noveller? Her kan du lese mer om kjennetegn ved sjangeren og tips for å komme igang.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser