Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjon. Blir ikke sett og forstått. Er så lei...

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig mye med depresjon ofte, finner ikke glede i livet, blir forskjellsbehandlet og manipulert av både foreldre og mine tidligere gode venner på skolen, blir kalt mye stygt hjemme og på skolen, og jeg føler at det er ingen mening med livet, jeg vil bare dø. Det er så mye negativt som jeg ikke klarer å kontrollere. Livet mitt er grusomt. Jeg har vonde tanker hele tiden, det er nesten aldri jeg blir glad. Jeg er også ofte sjenert og føler jeg ikke er verdt noe. Jeg synes skole er vanskelig, det å være et menneske også, samme med det å bli likt og sett på også. Jeg griner mye, og er flau over det. Av og til når jeg kommer hjem fra skolen er jeg lei meg og deprimert, sitter av og til ved pc pulten og bare er trist, samme med å låse døra å bare la tårene renne ut lenge. Jeg har ikke kuttet meg selv, og vet at det ikke er en løsning, men av og til slår jeg meg selv hardt i hodet, og det får meg bare til å gråte mer som hjelper meg. Jeg er bare deprimert, blir ikke sett, lei

Besvart 03.03.2019 18:15
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor vondt du har det. Du trenger ikke skamme deg for at du er trist og at du gråter! Det viser at du er menneske og du har gode grunner til å være trist!

Vi har alle følelser - både gode og vonde. Når vi ikke har det bra forteller følelsene oss dette og vi blir lei oss og gråter.

Det å bli manipulert er vondt og det er ikke din skyld at slikt skjer. Ofte merker vi ikke at vi blir manipulert og det gjør det kanskje ekstra vanskelig. Du kan øve deg på hvordan du kan si fra ved å se for deg situasjoner hvor dette ofte skjer. På denne måten kan du klare å si fra når du merker at du blir manipulert.

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med noen. Du opplever mange vonde ting både hjemme og på skolen som til sammen blir mye smerte for deg å bære på helt alene.

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Det hjelper å snakke! Da får man sortert i tanker og følelser og på denne måten får man det bedre.

Du er ingen dårlig person. Selv om tankene dine forteller deg dette så sier ikke tankene alltid sannheten.

Hva kan du gjøre?

Snakk med helsesykepleier på skolen din. Da vil du føle deg mindre alene og vonde tanker kan slippe taket.

Forsøk og gjør noe eller tenk på noe som du syns er positivt. På denne måten leter du frem de positive følelsene og det kan være godt å kjenne på innimellom når man ikke har det så bra.

Du gjør helt rett i og ikke skade deg når du har det vondt. Følelser har en mening og er du trist trenger du å gråte. Det er helt greit og du trenger ikke skamme deg over det!

Du er god som gull og selv om du har det vondt nå så betyr ikke det at det alltid skal være slik! Det blir bedre!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Håper du får det bedre snart!

Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er meningen med livet?

Å føle at livet er meningsfylt henger tett sammen med å føle lykke. Men hva som er meningen med livet, kommer helt an på hvem akkurat du er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise