Hopp til hovedinnholdet

Føler seg som en tomboy og vil bli en gutt, men ikke født i feil kropp

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente på 15 år som er litt «Tomboy». Jeg føler noen ganger at jeg vil bare bli en gutt noen ganger, men jeg føler ikke at jeg er født i feil kropp. Jeg føler mer at å være gutt er noe jeg kunne tenke meg. Hva kan jeg gjøre? Kan jeg få operasjon eller hormoner? Takk for svar :-)

Besvart 21.03.2019 18:52
 

Svar
Hei :)

Dette er du ikke alene om. Flere som deg opplever at det kjønnet de fikk tildelt ved fødselen, ikke stemmer overens med det kjønnet de føler seg som. Dette er endel av det naturlige menneskelige mangfoldet!

Vet ikke hvor lenge du har kjent på disse følelsene? Noen kan oppleve at ting ikke stemmer allerede fra 2- 3 års alder. Andre kan oppdage dette senere i livet, som for eksempel i og etter puberteten.

Ofte er det slik for oss mennesker, at vi blir usikre på det vi ikke vet så mye om. Min erfaring er at det derfor kan være veldig lurt å snakke med foreldrene dine om det du kjenner på. Helsesøster kan også være en fin person å kontakte.


Når det gjelder spørsmålet ditt rundt hvordan du kan "bytte" kjønn, så kan dette startes med å kontakte fastlegen din. Det som da er viktig, er at det bare er du selv kan bestemme hvordan du har lyst til å være gutt. Noen ønsker her å stoppe puberteten i den feminine retningen, mens andre kun ønsker å endre navnet sitt til noe mer maskulint.

Hvis det er slik for deg at du ønsker å få kjønnsbekreftende behandling, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din som kan henvise deg til en psykolog. Vedkommende psykolog kan deretter henvise deg videre til Rikshospitalet (NBTS) som per idag har landsfunksjon på behandling av transseksualisme. På NBTS kan du få hjelp til å justere kroppen din slik at den stemmer bedre overens med den kjønnsidentiteten du opplever å ha. 

Hvis du bor i Oslo, kan du kontakte helsestasjon for LHBT ungdom, for videre hjelp. De kan ha samtaler både med deg og familien din.
Og vi på YouChat er tilgjengelig mandager, og torsdager 17.30-20.30!

Legger ved en artikler du kan se på.

www.ung.no/Kjønnsidentitet/3913__Jeg_er_ikke_trans%2C_jeg_er_bare_født_i_feil_kropp.html

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet