Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en kjæreste bare på nett og han er ikke alltid snill..

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg har snakket med en gutt på nettet i to år nå. For to måneder siden spurte han meg og jeg sa ja. Vi har aldri møttes. Jeg liker han, men nesten alt han gjør er feil. Han har mast om nudes og får meg til å sende det selvom jeg ikke vil, han mener at alt jeg sier er feil og at han alltid skal ha rett og han vet at jeg er en sjalu person så han sender masse screenshots av meldinger han har med andre jenter og snakker om x-ene sine og om hvor bra de er. Jeg vet at det høres ganske åpenbart ut at jeg skal slå opp. Men problemet er at noen ganger er han snill og da liker jeg han veldig. Er utrolig usikker og all denne tenkingen går utover det sosiale lovet mitt og skole. Kan dere kanskje gi meg et litt konkret svar på hva slags type person dere tror han er og hva jeg skal gjøre?

Besvart 24.03.2019 18:26
 

Svar
Hei

Kjærligheten er ikke alltid så enkel, og kanskje er det enda vanskeligere over nett? 

Ut i fra det du forteller så høres det ut som om han ikke respekterer dine grenser. Siden han får deg til å sende nudes, selv om du ikke vil. Det er kun DU som bestemmer om du skal sende nudes eller ikke, og han har IKKE krav på å få bilder, selv om dere er kjærester. 

Tvert i mot er det dårlig stil å presse noen til noe de egentlig ikke vil, da er man en dårlig kjæreste. 

Han er heller ikke en særlig god kjæreste dersom han forsøker å få deg sjalu. Og snakker om exene sine. Det er vanskelig å si hva han prøver å oppnå med dette men det kan jo handle om at han bruker dette for å få deg til å bli redd for at du skal miste han, og dermed at du kanskje sender bilder selv om du ikke har lyst. 

Personer som sårer andre med vilje eller trykker andre nede, og som ikke viser respekt for andre bør man ikke samle på. Og særlig ikke dersom han bruker dine følelser for han som et middel for å få deg til å sende nakenbilder. Det er dårlig stil!

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å slå opp, siden du har kjent han så lenge og siden han er snill av og til. Men utfra det du skriver så høres det veldig ut som om han ikke respekterer deg og dine grenser.

Det er helt grunnleggende at man har respekt for andre, slik at man kan ha et likeverdig forhold, som er bra for begge parter. Sånn som det er nå er det jo DU som taper på dette, og det er ikke rettferdig. 

Jeg blir også bekymret for deg når du sier at all tenkingen på forholdet med denne gutten går utover det sosiale livet ditt og skolen. Det er et tegn på at du bør ta en avgjørelse og rydde opp. Slik at du kan leve livet ditt som vanlig igjen. 

Jeg anbefaler deg å snakke med han, fortell han hva du føler og hva han får deg til å gjøre selv om du ikke har lyst. Si at han må skjerpe seg dersom dere skal fortsette å være sammen. 

Du fortjener noen som liker deg, som skryter av deg, som ikke utnytter deg og som respekterer deg. Og det høres det ikke ut som om denne gutten gjør. 

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse