Hopp til hovedinnholdet

Hva er definisjonen på uthenging?

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei, hva er definisjonen på uthenging? Kan man kalle det uthenging når hverken navn eller andre ting som kan knyttes til en person er nevnt?

Besvart 03.04.2019 16:44
 

Svar
Hei du, 19 år. 

Definisjonen på uthengning kan være mobbing. Se artiklene om dette. 

De siste årene er det blitt mer og mer digital mobbing. Alle digitale, sosiale plattformer og kommunikasjonskanaler kan benyttes til digital mobbing. Bilder, videoer og kommentarer kan legges uten at hensynet til personvern er ivaretatt. Informasjonen kan også legges ut i lukkede samfunn.

Hvis det ikke er mulig å gjenkjenne den som mobbes eller trakasseres er det sannsynligvis ingen som lider av det. Men det kan være mennesker som tror det gjelder dem, og da kan mobbingen eller trakasseringen oppleves personlig. 

Noen skjuler seg bak at personer ikke kan kjenne seg igjen, men informasjonen, bilder, film eller kommentarer kan være av en slik art at det likevel er mulig å kjenne igjen for den det gjelder, og/eller de som kjenner personen. Da er det mobbing og trakassering. 

Hvis du har opplevd å bli uthengt, mobbet, trakassert må du snakke med noen om det som har skjedd. Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom og du kan ringe hjelpetjenester. Du kan også snakke med politiet på nummer 02800. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet