Hopp til hovedinnholdet

Problemer hjemme

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er søskenbarn som ble gift. Og det er ikke så mye kjærlighet i huset lenger sånn som før, de krangler HELE tiden og har nå sluttet å snakke med hverandre. Jeg vil bare dø og ta livet sv meg selv men vet ikke hvordan. Livet mitt suger og jeg ville ønske at pappa og mamma aldri var søskenbarn

Besvart 04.05.2019 10:11
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Du skriver at foreldrene dine er søskenbarn som er gift, men at det nå er mye krangling hjemme.

I alle ekteskap vil det være perioder der partnerne har det vanskelig. Noen klarer å jobbe gjennom dette, mens andre ser det som best å gå fra hverandre. Det betyr lite om man da er søskenbarn eller ikke. Men det er veldig ofte vanskelig for barna når det kommer til en slik periode.

At du skriver at du ønsker å dø og vil ta livet av deg, er alvorlig og må tas på alvor. Jeg forstår selvsagt at du ikke har det bra. Har du noen voksne rundt deg som du kan prate med om hvordan dette er for deg? For noen kan det være fint å prate med helsesøster på skolen, mens for andre er det fint å prate med en i familien, en nabo eller lærer. Det er viktig at du ikke må klare alt dette selv.

Kanskje du også kan prate med foreldrene dine om hvordan det påvirker deg når de krangler så masse, og nå har sluttet å prate sammen. Mange foreldre blir så opptatt i krangelen sin at de ikke ser hvordan det kan påvirke barna dems. Kanskje du eventuelt kan få en voksen du stoler på til å snakke med foreldrene dine, eller om dere kan snakke med dem sammen?

Jeg håper dette kunne være til nytte. Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap