Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg velge et idol?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, emmhhh... det var jeg som sendte inn de spørsmålene at jeg har et problem der jeg driver å bytter idoler hele tiden og sånt. Husker dere meg? Nå er spørsmålet mitt noe annet. Jeg bare lurte på om dere har noen punkt/tips til hvordan man velger et idol. Om hva jeg kan tenke på når jeg velger et idol. (: For eksempel sånn her da: 1. liker jeg musikken til den artisten? eller 2. hvem liker jeg best klesstilen til? eller noe... ikke sant? (: Jeg tror det blir litt lettere for meg da å velge. (: Og så lurte jeg på om at... MÅ man like alle sangene til den artisten for at den sangeren kan være idolet ditt? Jeg bare svarer på det dere skrev sist gang. Hehe. (; Takk. Jeg sender inn alt for mye om musikk, hehe.

Besvart 17.05.2019 18:36
 

Svar
Hei

Ja vi husker deg. :) Fint at du spør om det du lurer på.

Mange velger å ha flere idoler som de synes er inspirerende. Du trenger ikke like eller være enig i alt et idol gjør, selv om du er inspirert og ser på en annen som et forbilde på noen områder. Det er heller ikke noe i veien for å ha flere enn ett idol. Da har du muligheten til å plukke de beste tipsene fra flere og tenke over hva som passer best for deg.

Jeg tenker det er fint å ha et idol som står for det du tenker er viktig. Kanskje det er en person som tenker på miljøet, og som f.eks har en instagramkonto der hun/han legger ut tips og råd til hvordan du også kan bidra til et bedre miljø? Eller et idol som har gode meninger om vennskap, hvordan det er lurt å oppføre seg mot andre, eller hvordan man kan bidra på en positiv måte for fellesskapet. Politikk for eksempel.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forbilder - hvordan påvirker de?

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Ungdom er omringet av kjendiser med "perfekt" utseende og bloggere med "perfekte" liv. Ved å vise bilder av idealmennesker gir media og sosiale medier oss et bilde av hvordan man "burde være", hva som er inn og hva som er ut. Hvordan påvirkes vi?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett