Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor forventes, kreves og presses det for par/gruppearbeid?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg syns det er dritt, jævlig og et helvete å gjøre ting foran og sammen med mennesker. Jeg opplever at det jeg sier og gjør bare setter meg i dårlig lys i form av kommentarer som folk slenger med og hvor folk ler av meg som jeg ikke bruker energi på men jeg irriterer meg over da jeg har sagt ifra til lærer om at jeg ikke klarer par og gruppearbeid så slipper jeg den ene gangen men ikke den andre gangen. Hvorfor faen meg skal det eksistere, forventes, kreves og presses for noe som par/gruppearbeid ? Føler som denne verden bare er for de som er sosiale og utadvendte. Hva med de som sliter med det sosiale, er usosiale/asosiale?. Finnes det ikke noen som helst tilrettelegging for dem?

Besvart 18.05.2019 09:00
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Det er et veldig godt spørsmål du stiller. I skolesammenheng er det mye gruppearbeid og to og to sammen. Hvis man strever med det sosiale, er det vanskelig å fungere godt i slike sammenhenger.

Tanken bak gruppearbeid og det å jobbe sammen to og to, er at det ofte er samarbeid i arbeidslivet. Hvis man trenes til å jobbe sammen i skolen, vil det være lettere i arbeidslivet. Man må forholde seg til andre mennesker i arbeidslivet og verden generelt. 

Kan du snakke med rådgiveren på skolen, eller sosiallærer? Hvis du forklare like godt som du gjør det her, på hvordan du opplever det, vil de kanskje forstå hva det gjør med deg?

Hvis du opplever kommentarer og slengbemerkninger som mobbing, er det veldig viktig at skolen vet om det! Det er ikke lov å mobbe og det er skolens plikt å sette inn tiltak.

Er det mulig at du kan trene eller øve på det sosiale? Hvis du øver med noen du er trygg på, vil det være lettere. Kanskje kan læreren sette deg sammen med en du liker og stoler på?  

I artikkelen om å være sjenert vil du på slutten av den finne flere gode artikler som kan være til hjelp for deg. 

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet