Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange kalorier anbefaler dere at jeg spiser?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er 14 år 164cm og veier ca 47kg jeg har anoreksi og har gått opp siden 41kg nå trener jeg 5-7 ganger i uka med blanding av styrke og håndball. jeg spiser mye,mye sjokolade og nøtter. hvor mange kalorier ville dere anbefalt meg? jeg vet kvinner skal spise rundt 2000kxcal om dagen, men når du er ungdom så vet jeg det er mer?

Besvart 11.06.2019 22:30
 

Svar
Hei

Vi kan dessverre ikke gi noen anbefaling på antall kalorier. Det er, som du selv sier, fordi det er veldig forskjellig hva man har behov for. Barn og unge skal vokse og utvikle både kropp, hjernen, skjellettet og organer. Det krever mye energi. Mer enn voksne har behov for. Når man trener og er aktiv må man også ha mer.

Siden du er ungdom, har anoreksi og veldig mye treninger, vil du trenge langt mer enn en voksen kvinne. 

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette, slik at dere kan finne ut en passe mengde slik at du når vektmålene du trenger å nå. Om vekten ikke går opp kan det være fordi forbrenningen har økt og fordi du trenger mer mat. Om du kjenner deg mer sulten kan det også være fordi forbrenningen øker. 

 

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Varedeklarasjon (ung.no)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser