Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ensom og har dårlig selvtillit, hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei! jeg endte opp med å få 1 i ett fag på vgs og må dermed ta eksamen i det faget på høsten, (hvis jeg ikke er heldig til å bli trekt opp til det rett før skoleslutt), jeg sliter med kraftig depresjon, har nærmest ingen venner og opplever at folk heller vil distansiere fra meg enn å snakke med meg. uansett, jeg har søkt meg inn på en studie som varer i ett år, og jeg kan ikke starte på den før jeg har tatt eksamen, med andre ord blir jeg nesten tvunget til å ta et friår fra alt av studier. jeg har nærmest ingen venner og dermed blir jeg livredd av tanken om ett helt år uten et sosial nettverk, bare tanken av det får meg til å bli opprørt. har aldri hatt en kjæreste heller fordi jeg er for stygg og ingen ville noensinne ha ønsket å ha meg. hvordan får jeg venner? hvordan vet jeg at folk vil rundt meg? hvordan vet jeg at mitt (triste) friår vil gå bra? jeg er redd for at jeg kommer til å ligge i senga og gråte hver eneste dag, og at jeg aldri kommer til å bli elsket :(

Besvart 13.06.2019 18:19
 

Svar
Hei jente 19 år.

Du forteller at du fikk stryk-karakter i et av fagene på videregående skole, og at du derfor må ta eksamen på nytt i dette faget til høsten. Det var leit å høre, men det skal sikkert ikke så mye til før du klarer å komme deg opp til en stå-karakter.

Det var også trist å lese at du er deprimert og føler deg ensom. Jeg forstår godt at du har mye å tenke på for tiden, og at du ikke har så god selvtillit.

Det er leit å føle at man ikke har venner, så jeg legger ved en artikkel om nettopp dette som jeg tror du vil ha nytte av.

Man kan ikke helt sikkert vite at det friåret du sannsynligvis har foran deg, kommer til å gå bra, men heldigvis er det sånn at ting pleier å ordne seg. Jeg synes du skal snakke med en voksen om hvordan du har det. Snakk enten med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom, eller med foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på. Det kan være besteforeldre, onkler/tanter eller noen på skolen din.

Det hjelper å snakke med noen, selv om du kanskje ikke tror det akkurat nå. Dette kommer til å ordne seg. Husk at du ikke er alene, og at du kommer til å få hjelp. Dette vil bli bedre.

Jeg legger ved noen flere artikler, blant annet om hvorfor det hjelper å snakke med noen. Håper du vil lese dem. Skrive gjerne hit igjen hvis du har behov for det, håper du føler deg litt bedre nå. Lykke til videre og god sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Novelle: "Ensomhet"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Klokka ringer, det er friminutt igjen. Han gruer seg til å måtte gå ut av klasserommet som han alltid gjør.

Novella er skrevet av Mathias

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Sveip deg til venner

To jenter sitter ved siden av hverandre, og den ene jenta har en data i fanget sitt. (www.colourbox.com)

Sliter du med å finne venner? Da er kanskje en venne-app noe for deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser