Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet på skolen uten at foreldrene mine vil prate med meg om det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter litt med foreldrene mine jeg blir mobbet på skolen og har ingen venner og jeg har en i klassa mi som vil være med meg hele tiden men jeg liker ikke hun for hu er forelska i meg og jeg liker ikke jenter å hun sender meg meldinger hele tiden om at hun elsker meg og så på skolen så blir jeg mobbet og moren og faren min vil ikke prate med meg om det og de bryr seg ikke i det heletatt når jeg gråter for det gjør jeg hver dag ja når jeg gråter da kommer de inn på rommet mitt og bare sitter der og er sinte og så går de etter litt og smeller igjen døra :(( hva skal jeg gjøre?

Besvart 16.06.2019 10:25
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i en så vanskelig situasjon som du er i nå. Selvom mye er tøft nå, så er det et godt tegn og en stor styrke at du ønsker å finne ut av hva du skal gjøre.

Det er leit å lese at foreldrene dine ikke vil prate med deg om hvordan du har det og at du blir mobbet på skolen. Hvis det er slik at du har sagt direkte at du blir mobbet og at de ikke vil prate om det, men bare går ut av rommet så forstår jeg at du sliter med dette. Er det derimot slik at du ikke har fått sagt helt direkte at du blir mobbet, men heller grått og sagt at noe er vanskelig, så kanskje de ikke har forstått alvoret i at dette handler om mobbing. Da bør du fortelle dem hvorfor du gråter og si at det handler om mobbing.

Skolene har en plikt til å reagere når de får melding om mobbing og skal sette i gang tiltak. Det er ikke alltid at voksne vet hva som skjer og derfor er det viktig å si ifra for å få det bedre. Kommer du ingen vei ved å be foreldrene dine om hjelp, så må du kontakte en lærer du stoler på, sosiallærer, rektor eller helsesykepleier på skolen. De skal hjelpe deg. Du skal ikke behøve å stå i dette alene. 

Det kan være ubehagelig når noen er forelsket i en som man selv ikke er forelsket i. Har du tenkt over om du ville vært venn med og brukt tiden din på hun i klassen din dersom hun ikke var forelsket i deg? Har dere noe til felles? Kanskje kan du si ifra til jenta i klassen din at du ikke er forelsket i henne, men at du ønsker å være venn med henne. 

Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen om hvordan du har det, både med venner og hjemme. Helsesykepleier er vant til å prate med ungdom om ulike utfordringer, og kan være til hjelp og støtte for deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sveip deg til venner

To jenter sitter ved siden av hverandre, og den ene jenta har en data i fanget sitt. (www.colourbox.com)

Sliter du med å finne venner? Da er kanskje en venne-app noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing