Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ganske grei til vanlig, men blir sint når han kaller meg stygge ting

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt som er ganske grei til vanlig men det er en gutt i klassen min som driver å kaller meg for homse og hore osv jeg er sterkere en han men han mobber meg fortsatt han driver å og irriterer meg i tillegg til at han kaller meg stygge ting jeg orker virkelig ikke mer av han så en gang når han kalte meg slemme ting så var det lørdag kveld men dagen etterpå drev jeg og spilte fotball med vennen mine så kom han plutselig og han visste at jeg var der så han gikk forbi å kalte meg «hore» som gir ingen mening men når han gjorde det ble jeg virkelig sint så jeg tok Ut belte mitt og slo han veldig rolig egentlig neste dag som var mandag gikk han til læreren og sa at jeg hadde slått han for absolutt ingen grunn når jeg snakker med læreren sier henne bare at jeg lyver også videre jeg orker virkelig ikke mer og jeg kommer til å slå til han men hva kan jeg gjøre for at han skal stoppe og at jeg ikke blir nøtt til å skade han for jeg orker virkelig ikke mer han har drevet i på i 2 år

Besvart 31.08.2019 18:59
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg, og jeg kan godt forstå at du blir sint når en gutt i klassen din kaller deg stygge ting. Det er trist å høre at du blir utsatt for slik mobbing, og det er ikke greit.

Ord/navn som du oppgir er veldig sårende å bli kalt, og kan til og med gjøre de roligste sjeler sinte og såret. Selvom du ikke opplever å bli trodd på av læreren din er det fint at du har snakket med henne. Det er ekstra dumt at hun ikke tror på deg.

Det er ikke lov å mobbe, og det er heller ikke lov å slå. Alle barn på skolen har rett til et gode skolemiljø uten mobbing, og skolen har plikt til å gjøre noe når de vet om mobbingen som foregår. I tillegg er det viktig at gutten som kaller deg stygge ting får vite at oppførselen hans ikke er akseptabel. 

Du må snakke med andre voksne enn den læreren du har snakket med, enten en annen lærer, helsesykepleier eller rektor. Vær like åpen og ærlig med vedkommende og fortell at du blir så sint at du har slått han, men at du ikke vil at det skal skje igjen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvem mobber?

Gutt blir utesengt (colourbox.com)

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing