Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke de samme følelsene for han lenger, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år. Det jeg lurer på er ikke helt under vennskap, men om forelskelse og kjæreste. Jeg har hatt en greie med en fyr i noen måneder nå og følte det ble ganske seriøst med en gang. Jeg var veldig forelsket og vi var sammen alle gangene vi kunne i sommer og nå som skolen har starta. Men i det siste så føler jeg ikke helt det samme for han lenger og jeg har fått mer interesse av å snakke og vil være med andre gutter. Han er veldig mye noen ganger. Samtidig er jeg ikke den som har vært i seriøse forhold før. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre for han liker meg utrolig godt og er usikker på om jeg vil miste han. Men kjenner at følelsene ikke er de samme lenger. Vi kan egentlig kalle oss kjærester. Takk på forhond

Besvart 31.08.2019 13:06
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette kan være en veldig forvirrende og kanskje litt vond situasjon å være i for deg, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan! Uansett hvor mye vi bryr oss om en person, så er det dessverre ikke sånn at vi kan kontrollere følelsene våre. Det er helt normalt at følelser blekner over tid, og det er ikke din feil at følelsene ikke er der lenger. Uansett hvor vondt det er for han å høre at du ikke føler det samme for ham lenger, så fortjener han vel å vite sannheten? Det er sunnere for dere begge å snakke om det og komme dere videre, enn å forbli i et forhold som kan bli giftig for vennskapet deres etterhvert. Men dersom du tror at dette bare er en fase, så er det også noe du kan snakke med han om, dersom du ønsker å gi forholdet deres en ny sjanse.

Når/hvis du finner ut at dette ikke funker for deg lenger så kommer det nok til å gjøre vondt for han å få vite hvordan du føler det, men det betyr nødvendigvis ikke at han ikke vil fortsette å ha deg i livet sitt. Jeg synes det er en veldig fin ting du sier om at du er usikker på om du vil miste han, og det tror jeg han hadde satt pris på å vite. Men da må du også være åpen for muligheten at han ønsker litt distanse for å prosessere følelsene sine først. Vær en god venn og vær ærlig, så går det alltid riktig vei :) 

Jeg håper jeg har hjulpet deg litt på veien, hvis ikke ligger det ved noen artikler med ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste