Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig med mye folk og sosiale medier

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kom akkurat hjem fra en bursdag og jeg gråt litt. Jeg vet ikke hvorfor, men hvis det er bursdager med masse folk og masse skjer så bare vil jeg gråte. Selv om det ikke har skjedd noe. Jeg klarer nesten ikke si noe når det er masse folk og jeg klarer så vidt å danse hvis de andre danser. Jeg snakker aldri med noen på snap. Selv om jeg viser til noen at jeg ikke får snapper, er det som om de ikke bryr seg. De får liksom snapper HELE TIDEN. Hjelp! Håper på svar på alt. Takk.

Besvart 04.09.2019 21:48
 

Svar
Hei

Så leit at du har det vanskelig sammen med andre. Når det gjelder sosiale medier som snap så er det gjerne sånn at man får flere snapper hvis man sender snapper selv. Sender du snapper til noen? Spør noen som er aktive på snap om hvordan de gjør det og om de kan legge deg til. Det kan være et slags eget språk på snap.

Det er en treningssak å finne seg tilrette i ulike sosiale situasjoner. Det er bra at du er sammen med andre selv om du opplever at det er vanskelig. Snakk gjerne med noen om hvordan du har det. Vær i nærheten av noen du kjenner og som du er trygg på når du er steder hvor det er mange mennesker. Har du noen venner som vet hvordan du har det når dere er sammen med mange? Kanskje noen voksne du er trygg på og har tillit til kan gi deg noen tips som du kan prøve?

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen som kan hjelpe deg å vurdere om problemet er så stort at du bør søke psykisk helsehjelp for det. Håper du får det bedre snart.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Følg ung.no på Snapchat

Ung.no på Snapchat

Legg oss til på Snapchat og få informasjon om alt fra nettvett, forelskelse og sex, til psykisk helse og lovbrudd.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp