Hopp til hovedinnholdet

Kan faren min nekte meg å gå i kirken?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, så jeg og familien min kommer fra et strengt kirkesamfunn som er litt av det konservative slaget, Laestadianismen. Etter skillsmissen til foreldrene mine for flere år siden så sluttet vi å gå til kirken. Men min onkel tok meg til kirken til jeg var sånn 8, da pappa nektet med helt for å gå dit fordi han mente det var for strengt der. Nå ønsker jeg gjerne å begynne å gå til kirken igjen, og jeg lurer på om siden jeg er 17, om faren min kan nekte meg til å gå dit eller ikke siden jeg er over 15?

Besvart 08.09.2019 23:33
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

I Norge har vi religionsfrihet. Du kan selv bestemme om du ønsker å gå i kriken. Etter man er fylt 15 kan man selv bestemme om du vil være medlem i et trossamfunn. Dette står i trossamfunnsloven § 3.

Snakk med faren din og forklar ham at dette er viktig for deg, han kan ikke nekte deg om du selv vil. Legger ved et par artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet