Hopp til hovedinnholdet

Jeg er autist og blir mobbet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg gruer meg litt til bursdagen min. Er en gutt som driver å mobber. Han har skrevet stygge ting om meg i en chat slik at alle medlemmene i chatten ser meldingen. Er redd han skal drive å mobbe på bursdagen min og ødelegge den. Han gjorde livet mitt jævlig på videregående. Dette er vanskelig for meg som er autist. Jeg føler jeg blir nesten syk av han og jeg har en gang følt jeg skal besvime når han mobber. Jeg begynner nesten å gråte av det. Håper dere kan hjelpe meg med å få slutt på dette.

Besvart 10.09.2019 22:23
 

Svar
Hei

Dette var utrolig leit å høre, det er helt forferdelig at noen kan gjøre slikt. 

Jeg tenker du bør snakke med og alliere deg med noen andre som kommer i bursdagen. Noen du er god venn med og stoler på. Fortell dem om denne gutten, hva du har vært utsatt for og hva du frykter. Da kan disse andre vennen dine sørge for å støtte deg og "ta han fatt" og stoppe det dersom det skulle skje. Det pleier ofte være veldig effektivt. Jeg ønsker deg lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing