Hopp til hovedinnholdet

Religionsfrihet - æresrelatert vold

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 15-åring jente som er ikke fornøyde me min religion, jeg liker det ikke. Jeg ble valgt å bli muslim siden da jeg var liten..jeg liker ikke å gjemme håret mitt vekk fra andre...jeg føler meg som et monster med et digert hode som alle gutter ikke tørr å snakke med...alle guttene i klassen min snakker ikke til meg...jeg vil men de tørr ikke de tror at jeg er en av de som er veldig religiøs...jeg vil ikke bli muslim, jeg har ikke lov å velge eller bestemme om det...da slår de meg vis jeg ikke vil..

Besvart 10.09.2019 20:18
 

Svar
Hei Jente, 15 år

Så fint at du tar kontakt. Du står åpenbart i en tøff situasjon som det kan være vanskelig å sette seg inn i. Rent juridisk trenger du ikke være muslim lenger, og siden du er 15 kan du selv melde deg ut.

Her er en artikkel som er ganske tydelig på dine rettigheter. Det er klart det er forskjell på hvilke rettigheter du har, og hva du faktisk erfarer. Dine opplevelser i det daglige vil farge din vei videre, og de beslutninger du tar. Jeg tror familien din er glad i deg, men dette har du lov til å bestemme seg - og så bør de klare å være like glad i deg uansett.

Du skriver ikke dette, men jeg antar at du kommer fra en familie av utenlandsk etnisk opprinnelse.

Vet du om det er en minoritetsrådgiver der du bor? Du kan ta kontakt med vedkommende, og forklare situasjonen din.

Du kan også prate med rådgiver eller helsesykepleier på skolen, og sammen med vedkommende be om hjelp og veiledning videre.

Jeg vet du synes dette er vanskelig, men det er virkelig ikke ok at du blir slått når du uttrykker at du ikke vil være muslim. Dette er vold, og bør meldes til barneverntjenesten.

Du skriver ingenting om tvangsekteskap, men du kan lese om tilbudet Røde Kors tilbyr om du føler det er relevant. De har høy kompetanse, og kan kanskje gi deg noen gode tips.

 

Du kan alltid ringe Alarmtelefonen for barn og unge - vi har tid til å lytte, og tar telefonen hele døgnet.

Ikke vær redd for å ta kontakt, og allier deg gjerne med en voksen du stoler på.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern